Steffen Schlandt

Organist

DSC00948mod-resz3

Educația muzicală o primește de la tatăl său Eckart Schlandt cu care începe pianul și orga. Urmeaza apoi cursurile facultății de muzică din Cluj la secția orgă (la prof. Ursula Philippi).

În continuare studiază cu Prof. Christoph Bossert muzica bisericească la facultatea de muzică din Trossingen (Germania) și dirijat coral și de orchestră la Würzburg. A fost bursier al D.A.A.D. (institutului german pentru relații externe) și al serviciului „Diakonisches Werk”.

Ca organist a concertat în numeroase țări precum Germania, Franta, Elvetia, Suedia, Italia, Croatia, Ungaria, Romania, Israel, Portugalia, Guadeloupe. A fost laureat al premiului D.A.A.D pentru rezultate deosebite. A obținut premiul II la concursul internațional de orgă chramberg 2001, și premiul pentru acompaniament de Lied la concursul din Würzburg 2003.

Între anii 2001-2004 a fost corepetitorul societății „Bach” din Würzburg. Este coordinatorul festivalelelor Musica BARCENSIS și Musica CORONENSIS. Din septembrie 2004 este dirijorul corului ”Bach” și organist la „Biserica Neagra” și colaborează cu Liceul de Muzică Brașov și Facultatea de Muzică.

În anul 2011 și-a susținut teza de doctorat cu titlul „Muzica de orgă din Brasov și Țara Bârsei ”. În anul 2013 a terminat școala post-doctorală din cadrul UNMB București în cadrul programului MIDAS cu tema „Cantatele din secolele XVIII ale arhivei muzicale ale gimnaziului german din Brașov ”. Pentru această lucrare a obținut premiul fundatiei “Siebenbürgisch – Sächsische Stiftung“