Andrei Stanciu

Violonist

andrei-stanciu

Originar din Brașov, Andrei Stanciu este discipol al violoniștilor Maxim Vengerov și Liviu Prunaru cu care a studiat 4 ani la Academia Internațională “Yehudi Menuhin” din Elveția.
În 2016 a obținut Premiul 1 la Concursul Internațional de Muzică ”London Grand Prize Virtuoso”, trofeu care se alătură altor 15 premii naționale și internaționale.

Andrei și-a făcut apariția în festivaluri și concerte pe diferite scene internaționale, în tări precum: Elveția, Spania, Portugalia, Franța, Israel, Italia, Polonia, Marea Britanie și Germania.
Este distins cu premiul special al Uniunii Criticilor Muzicali “Mihail Jora” și cu o Diploma de Excelelență pentru activitata artistică din partea Universității de Arte “George Enescu” din Iași.

A cântat în calitate de solist cu orchestra sub bagheta maeștrilor: Maxim Vengerov, Gian Luigi Zampieri, Michele Santorsola, Constantin Grigore, Valentin Doni, Cristian Orosanu, Valentin Dumanescu, Mircea Holiartoc, Iulian Rusu și Bogdan Chirosca.

Andrei Stanciu începe studiul muzicii la Liceul de Artă cu profesoarele Laura Modorcea și Maria Mireanu apoi urmează cursurile de licență ale Universității de Arte “George Enescu” din Iași la clasa prof.univ.dr. Bujor Prelipcean.

Din ianuarie 2019 cântă pe o vioară Felix Rotaru – “La Suisse”, copie după D. Montagnana.