J. P. Ekins

Pianist

jpekins

Solicitat ca recitalist, solist de concert și muzician de cameră, John Paul Ekins a susținut spectacole în Marea Britanie și Irlanda de Nord și în străinătate în Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Kuweit, Norvegia, Polonia, România, Spania și Elveția, și a fost difuzat la BBC, la televiziunea și radioul național românesc și la televiziunea poloneză. În 2009 a absolvit Colegiul Regal de Muzică cu distincții de primă clasă, iar în același an a primit bursa James Anthony Horne de la Guildhall School of Music and Drama pentru a studia cu Charles Owen, unde a absolvit cu un Master of Performance. (Distincție) în 2011. A primit un premiu pentru educație muzicală din partea Musicians Benevolent Fund și primește sprijin generos din partea Making Music, The Concordia Foundation, The Razumovsky Trust și The Keyboard Charitable Trust.

A cântat într-o serie de locații prestigioase din Marea Britanie și din străinătate, inclusiv Ateneul din București, Tonhalle din Zurich, Sala Martinu din Praga, Troldhaugen din Bergen, Sala Florianka din Cracovia, Sala Wigmore din Londra, Sala Royal Albert, Sala Queen Elizabeth, Sala Purcell, St. Martin-in-the-Fields, Fairfield Hall și Steinway Hall, Birmingham’s Symphony Hall și Belfast’s Ulster Hall.

Succesele competiției internaționale l-au făcut să primească până la 19 burse și premii, iar cele mai importante spectacole au inclus Rhapsody in Blue și Concertul din Varșovia de la Royal Albert Hall.

Activitatea educațională și de informare este extrem de importantă pentru John Paul și a susținut ateliere și recitaluri de masterclass cu mare succes în Marea Britanie. A fost profesor de pian în vizită la St. Paul’s School, Londra, în perioada 2013-2020.

Ca răspuns la pandemia de Covid, în 2020, John Paul a înființat Cats, Chats & 88 Keys (www.youtube.com/CatsChats88Keys), o serie de concerte online live pentru menținerea conexiunii cu publicul, care a strâns peste 5.000 de lire sterline pentru NHS. Cu spectacole care vin în direct din sala sa de muzică din sud-vestul Londrei, seria se bazează pe credința pasionată că muzica clasică este pentru toată lumea, alimentată de dorința de a insufla dragostea pentru muzică în alții. El oferă prezentări informale, dar lămuritoare pentru a-i întâmpina și a inspira pe cei care sunt începători în muzica clasică, aprofundând în același timp experiența pentru cei care sunt mai familiarizați cu genul.

John Paul a fost deosebit de onorat să fie prezentat Majestății Sale Regina Elisabeta a Marii Britanii și Alteței Sale Regale Prințul Filip la o recepție pentru tinerii interpreți la Palatul Buckingham.

Puteți afla mai multe informații despre John Paul la www.jpekinspianist.com