Radu Croitoru

Violoncelist

radu-croitoru

Radu CROITORU s-a născut în Republica Moldova, Chișinău. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (licență și masterat), în clasa de violoncel a Prof. Univ. Marin Cazacu. Este laureat a mai multor concursuri naționale și internaţionale. De asemenea participă la diverse festivaluri și cursuri de masterclass cu profesori renumiți din străinătate și din România.

A participat la numeroase concerte și manifestări desfășurate în diverse instituții din țară și de peste hotare, precum – Universitatea Națională de Muzică din București, Muzeul George Enescu, Ateneul Român, Institutul Cultural Maghiar din București și Budapesta, Sala cu Orgă din Chișinău, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, Filarmonica din Kiev, Timișoara, Cluj, Iași, etc.

Este membru al ansamblului „Violoncelissimo”, „Orchestra Română de tineret”, „Moldovan National Youth Orchestra”. Colaborează cu Filarmonica „George Enescu”, Camerata Regală a României și alte orchestre de stat și private din București. În prezent este membru al Filarmonicii din Brașov. Este fondatorul proiectului online „VlogOnCello”.