Roberto Sechi

Violonist

ROBERTO-SECHI

Roberto Sechi a studiat cu Alberto Casabona (un elev american al lui O. Sevcik și L. Caper) și Corrado Romano (cel mai bun elev al lui Carl Flesch) la Geneva, unde a obținut Premiul de Virtuozitate la Conservatoire Superieur și Franco Gulli, profesor în Bloomington, Universitatea Indiana.

 

A cântat mai multe concerte în Europa, Asia și America de Sud în duo de vioară / piano forte și, de asemenea, a cântat ca solist concerte de: Mozart, Mendelssohn. Beethoven, Paganini Wieniawsky, Tchaikowsky, Chausson, Bucchi, Williams, Bruch (a înregistrat pentru Radio Suisse Romande, Geneva, cu celebra orchestră).

 

A fost membru al reînnoitei Orchestre Capitol de Toulouse, unde și-a câștigat locul în 2002 cu Michel Plasson, celebrul dirijor francez, și la Opera de Marsilia, prezent mai multe sezoane în calitate de Concertmaestru.

 

În 2003, la Rocamadur, a primit în public felicitări entuziaste pentru interpretările sale de la cunoscutul violoncelist Rostropovich.

 

În septembrie 2012 a primit, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Cupra, faimosul „Premio V. Boccabianca” pentru interpretările și metodele sale pedagogice.

 

Câștigător in cadrul mai multor concursuri internaționale, a realizat înregistrări pentru RAI (Radio Televisione Italiana), Radio Sol (Peru), Radio Suisse Romande (CH).

 

Este invitat în mod regulat să susțină cursuri de masterclass și concerte în Italia, Franța, Germania, Brazilia (teatro Municipal de Sao Paulo) și Coreea (Seoul), unde a lansat și un cd care conține concertele de Paganini și Tchaikowsky cu Sejong Philharmonic Orchestra.

 

Cântă la o vioară relizată de Augusto Pollastri, Bologna 1906.