Mircea Gogoncea

Chitarist

pic5-rszz

Mircea Gogoncea este un chitarist clasic româno-german de 29 de ani stabilit în Los Angeles. A cântat în peste 350 de concerte pe 5 continente. După ce a primit un total de 168 de premii, el este, de asemenea, considerat unul dintre chitaristii cu cel mai mare număr de premii din lume.

Printre cele mai prestigioase dintre acestea se numără premiul 1 la Concursul Internațional de chitară Havana 2018 din Cuba, premiul 1 la Concursul de chitară Julián Arcas din Almería, Spania, premiul I la Concursul GFA Youth Solo din Los Angeles și Premiul publicului la Concursul F. Tárrega din Benicassim, Spania.

În aprilie 2018, a organizat și a predat prima clasă de master și atelier de chitară din Lagos, Nigeria. Strângerea de fonduri pentru acest proiect caritabil a constat într-un turneu de 7 concerte în India și un spectacol în Germania, unde, împreună cu partenerii săi de muzică de cameră, a ridicat triplul sumei țintă a proiectului lor. Călătoria sa în India și Nigeria a fost transformată într-un documentar care poate fi urmărit pe YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Ks8ItxzoPcY.

Alte proiecte de caritate din Nigeria și India au fost planificate pentru 2019, implicând ambasada și consulatul Germaniei, Institutul Goethe și organizații private din SUA, Germania și India.

A absolvit cu note și distincții maxime  programul de excelență „Konzertexamen” la Robert Schumann Hochschule Düsseldorf sub conducerea lui Joaquín Clerch, precum și programul predoctoral „Advanced Diploma” al Royal Academy of Music din Londra.

Anterior, absolvise simultan două masterate în Düsseldorf și Londra. În timpul studiilor sale la Londra, a primit premiul inaugural David Russell în 2014.

În prezent, este asistent didactic pentru etnomuzicologie la Universitatea din California de Sud din Los Angeles și doctorand la performanță la chitară, sub câștigătorul premiului Grammy Scott Tennant.